Zoeken
  • rubenverschuere

NEDERLANDER KRUL WINT OMLOOP DER 3 PROVINCIES!

De Omloop der 3 Provincies, een internationale wielerwedstrijd voor junioren, is gewonnen door de Nederlander Wessel Krul. Hij reed solo over de meet in Outrijve.

In de Omloop der 3 Provincies moeten de renners, zoals de naam het aangeeft, over het grondgebied van drie provincies rijden. De start wordt gegeven in Outrijve, deelgemeente van Avelgem, waarna Henegouwen en de Vlaamse Ardennen in Oost-Vlaanderen volgen. De finish ligt opnieuw in Outrijve.

Met nog 100 kilometer te gaan, kiezen 13 renners voor de aanval. Het peloton zal hen nooit meer terugzien. Op de Paterberg wordt de groep gehalveerd en bij het ingaan van twee lokale rondes van 12 kilometer blijven vooraan de vijf sterksten over: de winnaar van vorig jaar Tomas Kopecky (Acrog - Pauwels Sauzen - Balen), Lennert Cappan (Van Moer Logistics), Robbe Claeys (Isorex) en de Nederlanders Wessel Krul (Forte U19) en Edo Maas (Davo). Die laatste werd dit jaar o.a. vierde in Parijs-Roubaix voor junioren. In de laatste ronde rijdt Krul weg van zijn medevluchters. Hij haalt het voor Maas en Cappan.
88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven